Na haar studie  aan de Nationale Opera Academie in Den Haag maakte het winnen van een studiebeurs het voor Janine mogelijk zich verder  te specialiseren in Parijs bij operazangeres Peggy Bouveret (Metropolitan Opera). Daarnaast volgde ze masterclasses in binnen- en buitenland.

Janine wordt regelmatig uitgenodigd als soliste in opera’s, concerten en oratoria in heel Europa, maakte radio- en tv-opnames met o.a. het Radio Symfonie orkest, de Nederlandse Bachvereniging en het Schönberg Ensemble, zong rollen in opera’s van o.a. Mozart, Britten, Strawinsky, Janácek, Dvorak en Verdi bij bv. Opera Zuid, de TROS operaserie, Hessisches Staatstheater Wiesbaden, de Hongaarse Radio en Opera in de RAI en en werkte met dirigenten als: Martin Sieghart, Kenneth Montgomery, Jan Stulen, Ed Spanjaard en Reinbert de Leeuw.

Vanwege haar uitzonderlijke vocale flexibiliteit worden haar regelmatig stukken aangeboden door hedendaagse componisten. Zo zong ze de Nederlandse première van het solostuk A Magyar Romokon van Peter Eötvos in Amsterdam en  vertolkte ze meerdere wereldpremières van speciaal voor haar gecomponeerde liederen en orkeststukken  in diverse landen.

Bovendien werkte Janine als freelancer bij o.a het Groot Omroepkoor, de Salzburger Festspiele met de Berliner Philharmoniker olv Claudio Abbado, de Glyndebourne Festival  and Touring Company olv Sir Simon Rattle en  is mede-oprichter  van Stichting Conserto, ter promotie van de klassieke muziek aan een breder publiek.

Janine bemiddelt  als algemeen direkteur  van InCanto Music Management  tussen internationale topdocenten op het gebied van de klassieke zang en conservatoria, festivals en concertorganisaties. Een onderdeel van InCanto Music Management is de InCanto International Academy ( IIA ), waar privé zanglessen, workshops, cursussen, zomeracademies, operauitvoeringen en masterclasses worden geboden ism internationale organisaties, zangpedagogen, regisseurs, dirigenten, impresariaten en pianisten.

Janine is als  soliste te boeken via InCanto Music Management

 

 

 

 

Home Bio Repertoire Media Management Academy Contact

CV

  

Webdesign by Muzikaalvertaald ©

Janine Pas, soprano sfogato